Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Preventiemedewerker regio Heuvelrug en Rivierengebied

Werkgever:Yuverta College
Plaats:Nijmegen

Regio preventiemedewerker Yuverta van 0,6 fte (Regio Heuvelrug & Rivierengebied)

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen, mbo-opleidingen en bieden cursussen en trainingen aan. We houden ons bezig met thema’s die er toe doen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio.

Voor onze regio Heuvelrug en Rivierengebied zoeken wij een preventiemedewerker voor 0,6 fte

Deze regio strekt zich geografisch uit van Nijmegen tot aan Amersfoort en behelst 7 locaties voor vmbo en MBO. Op een aantal locaties spelen belangrijke huisvestingsvraagstukken en zijn er plannen voor nieuwbouw. Ook de groei van de scholen en het innovatieve onderwijs dat wij bieden, vraagt om veelvuldige continue aanpassing in de huisvesting en het maken van keuzes.

Wat ga je doen?

Als regio preventiemedewerker zorg jij ervoor dat je risico’s monitort en tijdig weet te signaleren, belangrijker nog, preventief zet jij acties op om alles te voorkomen. Daarbij sta je continu in contact met collega’s, je geeft voorlichtingen en instrueert hen op het gebied van preventieve veiligheid en gezondheid. Doordat de Arbo coach op locaties onveilig gedrag signaleert, of waarbij beleid en regels niet nageleefd worden zal jij helpen om medewerkers te informeren en erop te wijzen dat het beleid nageleefd dient te worden. Tevens registreer je alle meldingen van incidenten en (bijna) ongevallen, zodat we in de toekomst de regels en ons beleid kunnen blijven aanscherpen. Als taken kan je denken aan:

-       het beheer van registratie van gevaarlijke stoffen;

-       coördineren van voorzieningen, acties en maatregelen bij praktijklessen, o.a. machineveiligheid, dierhygiëne etc.

-       begeleiden en coördineren van de uitvoering van de RI&E’s (risico-inventarisatie en evaluatie) in samenwerking met een adviesbureau;

-       het uitvoeren van acties voortkomend uit de RI&E’s en veiligheidsmonitors;

-       maakt verbetervoorstellen op het gebied van preventie en Arbo;

-       uitvoeren van werkplekonderzoeken (ergonomie en opvolging daarvan);

-       coördineren van bedrijfsnoodorganisaties locaties, organiseren en plannen van de BHV trainingen en oefeningen en ondersteuning van de hoofd Bhv’ers.

Jij als regio preventiemedewerker

Durft collega’s adequaat te wijzen op eigen ergonomie en belang voor de langere termijn, maar zorgt er ook voor dat beleid en regels nageleefd worden en blijven leven op de locaties. Je durft initiatief te nemen en weet alles administratief goed vast te leggen. Daarbij ben jij als preventiemedewerker:

-       benaderbaar en neem je initiatief;

-       kwaliteitsgericht, omgevingsbewust en onafhankelijk;

-       streef je naar een goed resultaat en weet je goed te plannen en te organiseren;

-       je bent in het bezit van minimaal mbo- 4 werk- en denkniveau en hebt relevante werkervaring als bijvoorbeeld arbo deskundige, veiligheidskundige of HR.

Wat bieden wij

Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal 7 tot 8 van de cao mbo. Dit is afhankelijk van werkervaring en verantwoordelijkheden die passen bij jou in de functie. Minimaal salaris daarbij is €2.174 tot maximaal €3.678 (schaal 8) bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Verder bieden wij:

-       een eindejaarsuitkering van 8,33 procent;

-       grotendeels vrij tijdens schoolvakanties;

-       hybride werkregelingen

-       reiskostenvergoeding conform cao plus extra’s vanuit bedrijfsregelingen;

-       pensioenopbouw bij het ABP pensioenfonds;

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Lijkt het je wat?
‘direct solliciteren’

Bij interesse verzoeken we je om uitsluitend te solliciteren via onze eigen website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button . We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Die op onze website zijn dan ook altijd actueel.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!
Meer weten

Voor vragen kan je contact opnemen met Thijs Jonker, corporate recruiter,+31 6 81090855

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.