Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ambulant begeleider

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Nijmegen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Mensen die vaak als “moeilijk” worden weggezet hebben je hart en dagen je vakinhoudelijk uit het beste te geven. Zit je te knikken? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je gaat bewoners van Nijmeegse Zorgwoningen, ook wel bekend als “Skaeve Huse”, praktisch terzijde staan in zaken als:

 • Zelfzorg;
 • Organisatie huishouden;
 • Financiën;
 • Sociale structuren..


Je werkt vanuit een team dat professioneel betrokken is op dit, voor de gemeente Nijmegen, redelijk nieuwe initiatief. Naast het Leger des Heils zijn ook andere zorgaanbieders in dit team actief.

Binnen het team verdeel je de diensten die je doordeweeks werkt. Daarnaast werk je om de (plm.) 6 weken in het weekend.

De bewoners van de zorgwoningen zijn voormalig dak- en thuislozen die veelal een verslaving hebben doorgemaakt en kampen met een psychiatrische aandoeningen. Zij gedijen het best in een rustige woonomgeving onder vakkundige begeleiding. Op dit moment bieden 8 woningen plek aan eenzelfde aantal mannelijke bewoners.

Dit ben jij

Je bent enthousiast over het idee om ons te komen versterken en herkent je in het onderstaande:

 • Een hbo opleiding (Social Work of Maatschappelijk werk en Dienstverlening) met diploma afgerond;
 • Goede sociale vaardigheden;
 • Ervaring in het werken met doelgroep (GGZ, verslaafden).


Je kunt prima solistisch functioneren en vindt het daarbij ook leuk om op te trekken met je collega’s die pionieren in deze nieuwe activiteit.

Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Oh ja: Je kunt uiteraard een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen bij de start van je werkzaamheden.

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is werken met betekenis voor anderen. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:

 • Een contract voor 9 uur per week.
 • Een overeenkomst voor de duur van 12 maanden, met de intentie deze te verlengen.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€2.811,- tot €4006,- o.b.v. 36 uur).
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling, opbouw vakantiegeld en een goede pensioenregeling.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Het Leger des Heils werkt in Nederland vanuit verschillende regio’s. Regio Zuidoost bestrijkt, met zo’n 300 medewerkers, een groot gedeelte van Noord-Brabant, geheel Limburg en de stad Nijmegen. Vanuit onze bedrijfsbureaus in Maastricht en Eindhoven wordt het primaire proces gefaciliteerd door de ondersteunende afdelingen, zoals HR, Control en Financiën, Bureau Traject Management en natuurlijk onze Facilitaire afdeling.

In deze regio werken vanuit woonvoorzieningen voor mensen met een actieve verslaving en psychische klachten (vaak i.c.m. LVB) waarvoor elders geen plek is. Daarnaast we onder meer met ambulante teams voor de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.

De zorgwoningen in Nijmegen is hierin een nieuwe activiteit.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met solliciteren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures .

Eerst meer weten? Bel dan met Astrid Schuring (Manager Ambulant Nijmegen) via 06-46297611

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een streepje voor.