Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Praktijkopleidingsplaatsen Orthopedagoog - Generalist

Werkgever:Koraal
Plaats:Heel

Koraal biedt 2 praktijkopleidingsplaatsen voor Orthopedagoog - Generalist aan per september 2024. Een unieke kans om zowel binnen Koraal als Lunetzorg een opleiding te volgen tot Orthopedagoog – Generalist.


Het is een tweejarige opleiding (bij een fulltime dienstverband) waarbij gedurende 32 uur per week praktijkervaring opgedaan wordt (incl. verdieping, supervisie, werkbegeleiding en werkbezoeken). Daarnaast wordt 50% van de lestijd voor het cursorische onderwijs als werktijd gezien. Werkervaring wordt opgedaan volgens een opleidingswerkplan onder gekwalificeerde werkbegeleiding en supervisie.- Het cursorisch onderwijs wordt voor beide opleidingen verzorgd door RINO Zuid waar de opleidingsdeelnemer een opleidingsovereenkomst mee sluit.
Wat zijn de opleidingsroutes?

  • 1 OG-opleidingsplek binnen Koraal Regio NOB (NoordOost-Brabant, locaties De La Salle en Maashorst) met uitruil Lunetzorg afdeling Volwassenzorg (L)VG (in Eindhoven)
  • 1 OG-opleidingsplek binnen Koraal Regio NML (Noord-Midden Limburg, St. Anna in Heel) met uitruil Lunetzorg afdeling kind en jeugd EVB (in Eindhoven)

Het 1e jaar van de OG-opleiding doorloop je binnen Lunetzorg in Eindhoven, het 2e opleidingsjaar keer je terug naar de benoemde regio binnen Koraal.


Koraal locatie De La Salle en Maashorst

De La Salle is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in de regio Noordoost-Brabant. De La Salle biedt behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 6 en 23 jaar. De centrumlocatie van De La Salle in Boxtel is een zogenoemde drie milieus voorziening. Koraal biedt op deze locatie ook onderwijs (Vada college) en begeleiding naar arbeid via Sterk in Werk.

Maashorst is een instelling voor jeugdhulpverlening en specialistisch onderwijs aan jonge, in principe normaal begaafde, kinderen met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en leer problemen en aan hun gezinnen. Maashorst biedt op locaties in Reek en ’s-Hertogenbosch Ambulante Hulp, Intensieve Dagbehandeling, 24-uurs behandeling in leefgroepen en Specialistisch Onderwijs.

Koraal locatie St. Anna

St. Anna in Heel is een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. St Anna heeft een centrumlocatie in Heel en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met een ernstige meervoudige verstandelijke beperkingen tot mensen met een lichte verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag.

Als regiebehandelaar bepaal je de inhoudelijke ondersteuning van de aan jou toegewezen cliënten. Dat doe je niet alleen, dat doe je met een team én met de cliënt en zijn netwerk. Binnen Koraal is ervoor gekozen om het regiebehandelaarschap te koppelen aan de woongroepen/afdelingen. Afhankelijk van het ondersteuningsprofiel van cliënten van deze woongroep is bepaald wie deze rol vervult. De regiebehandelaar voert regie over de ondersteuning die de cliënt ontvangt. Je bewaakt het totaal en stemt daartoe af met de verschillende onderdelen van de ondersteuning.

Naast de taken rondom het regisseren van de ondersteuning aan de individuele cliënt, heb je ook een taak rondom het leefklimaat. Als regiebehandelaar ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de zorg, niet voor de daadwerkelijke uitvoering van de zorg. De voornaamste accenten van je werk liggen op het gebied van voorkomen, verbeteren en oplossen van psychische, gedrags- en/of ontwikkelingsvragen van cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking. Dit door middel van diagnostiek, gedragsbehandeling, of specifieke begeleiding, alsmede het adviseren/coachen van de teams hierbij. Je werkt multidisciplinair samen om zorg te dragen voor de best mogelijke ondersteuning en begeleiding van cliënten.

Binnen de woongroepen is het opstellen van zorgplannen voor mensen met een beperking een belangrijke taak. Het is mogelijk dat je in aanraking komt met het verlenen onvrijwillige zorg en het borgen hiervan binnen de kaders van de Wet Zorg en Dwang.

Je verricht werkzaamheden binnen het kader van onze eigen geschreven methodiek, richtlijnen en vastgesteld zorgbeleid. De populatie waaraan zorgt verleend wordt is divers, uitdagend en vraagt om creatieve oplossingen. Je werkt nauw samen met de begeleiders, teammanager, AVG-arts en andere disciplines waarbij samen beslissen met de bewoner en hun wettelijk vertegenwoordigers centraal staat.

Wie ben jij?

Om in aanmerking te komen voor de opleidingsplaats beschik je over:

  • Een afgeronde master psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen.
  • Een basisaantekening psychodiagnostiek.
  • LOGO verklaring.
  • Zelfstandigheid, een flexibele instelling en stressbestendigheid.
  • Aantoonbare, uitmuntende sociale vaardigheden, een professionele attitude en ervaring met multidisciplinair werken binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg.
  • Een positieve motivatie en houding zowel t.a.v. het vakgebied als de opleiding.

Wat bieden wij?

  • Een opleidingsovereenkomst voor de duur van de opleiding (2 jaar).
  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsduur is op basis van 36 uur per week.
  • Het werkpatroon is nader overeen te komen.

Interesse?

Wil je meer informatie over de opleidingsplaats? Dan kun je telefonisch contact opnemen met Maud Defesche, P-opleider Koraal (via 06-51792242) of Natalie van Hilst, Praktijkopleider Koraal (via 06-22381564).

Reageren

Interesse in deze uitdaging? Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 9 mei 2024 via het sollicitatieformulier.

De gesprekken zijn gepland op maandag 27 mei in Boxtel en maandag 3 juni in Heel met de praktijkopleider van Koraal en Lunet en 2 teamleiders.

Met de voorgedragen kandidaat vindt er vervolgens een toelatingsgesprek plaats bij RINO Zuid in Eindhoven.