Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider jongvolwassenen EVB+ - St. Anna

Werkgever:Koraal
Plaats:Heel

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Koraal locatie St. Anna zoekt voor het team Polderhof 7-9 enthousiaste en bevlogen begeleiders, die een uitdaging zien in het begeleiden van jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en complexe problematieken.

Er zijn mogelijkheden voor 7 tot 36 uur per week. In overleg bepalen we je contracturen.

Over de functie 

Je gaat aan de slag als begeleider voor de doelgroep Ernstig Verstandelijk Beperkt met gedragsproblematiek en bijkomende problematieken. Je draagt zorg voor de kwaliteit van leven van de cliënt. Dagbesteding is een belangrijk onderdeel hiervan. Binnen onze doelgroep zijn diverse cliënten welke vanuit hun complexe zorgvraag extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Deze cliënten begeleiden we vanuit individuele dagprogramma’s.

Kenmerkend voor deze doelgroep is dat de begeleiding van onze cliënten een hoge alertheid van jou als begeleider vraagt. Het lukt ons niet altijd om de zorgvraag van onze cliënten te begrijpen. Dit onbegrip kan leiden tot een ontlading, waarbij fysieke als ook mentale agressie kan plaatsvinden.

Tevens kan het zijn dat je persoonlijk begeleider van een cliënt bent, met een belangrijke verbindende en coördineerde rol naar de organisatie, verwanten en het team. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers en ondersteunde diensten.

Dagelijks werken aan kwaliteit van leven en zorg motiveert je! Belangrijke thema’s voor 2023 zijn nabijheid, dagbesteding en teamontwikkeling.

Polderhof 7/9

Polderhof 7/9 zijn twee geschakelde woningen. Hier wonen cliënten met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking met aanverwante problematieken zoals een hechtingsstoornis, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. Er is sprake van een sociaal-emotioneel laag niveau. Een aantal cliënten hebben een disharmonisch profiel. Verbale en fysieke agressie kan voorkomen.

Op Polderhof 7 ligt de nadruk op ADL en begeleiding. Op Polderhof 9 ligt de nadruk met name op het begeleiden van jeugdige cliënten en hun aan leeftijd gerelateerde vraagstukken, zoals vriendschappen en seksualiteit. De fysieke leeftijd ligt tussen de 18 en 40 jaar.

De cliënten worden begeleid door een team van 16 groepsbegeleiders, welke direct ondersteund worden door een teamleider, gedragswetenschapper en een senior groepsbegeleider.

Wie zoeken wij? 

Je bent een verbinder in nabijheid van de cliënt. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust en veiligheid. Uiteraard blijf je betrokken en aanwezig. Tevens ben je een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Je bent een doorzetter.

Indien nodig, kun je ook gas terug nemen en je hebt oog voor de grenzen van cliënt, collega’s en zeker ook jezelf. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling.

En verder..

  • Je hebt enige ervaring met gedragsdoelgroepen. Daarbij is inzicht en kennis van begeleidingstechnieken, in zowel rustige als niet-stabiele situaties van belang.
  • Je beschikt over een relevante MBO opleiding of je studeert in het 3e of 4e leerjaar.
  • Ben je woonachtig in België? Je hebt een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie. Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg.
  • Je beheerst de Nederlandse taal.

Wat bieden wij? 

Een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt.

  • Salaris : afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie, inschaling volgens CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40 of 45.

    FWG 40: min €2.236 en max €3.154 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.

    FWG 45: min €2.381 en max €3.452 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
  • Contract : je krijgt direct een vast dienstverband.
  • Goede arbeidsvoorwaarden : ORT, reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling, vakantiegeld en eindejaarsuitkering (8,33%. Wie bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding woon-werk boven CAO, reiskostenvergoeding dienstreizen 0,45 cent per km.
  • Digicoach : om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.
  • Koraal Vitaal : op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • Contract : mogelijkheid voor een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.
  • Contracturen : het aantal uren is in overleg te bepalen.


Over Koraal

Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze cliënten en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.

Koraal is georganiseerd in een aantal regio’s. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg).

Meer informatie

Neem gerust contact op met Sendy Rutjens (teamleider EVB+) via 06 – 12040 847.

Voor het werken bij Koraal vragen wij een VOG. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag gevraagd worden aan de voormalig werkgever.

Reageren

Lees jij bovenstaande en denk je: “Dat ben ik en daar ga ik voor!”. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of stap in je persoonlijke ontwikkeling? Heb je zin om een nieuwe verbinding aan te gaan met cliënten en teams die op je kunnen rekenen? Dan maken wij graag met jou kennis.

Wij ontvangen graag je CV en motivatie!