Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Directeur bij NWST NeWSTories B.V.

Werkgever:Koenen en Co
Plaats:Nijmegen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Directeur bij NWST NeWSTories B.V.

Word jij de nieuwe directeur van dé groenste uitgeverij van Nederland?

Heb jij ervaring met leidinggeven en daarnaast affiniteit met groen? Weet jij als geen ander een creatieve omgeving die behoefte heeft aan structuur en organisatie te sturen in een tempo dat past bij de organisatie? En weet je steeds weer de balans te vinden tussen goede journalistiek en commercie? Dan is NWST NeWSTories B.V. – dé groenste uitgeverij van Nederland – de plek waar je moet zijn.

Voor NWST is Koenen en Co Executive Search op zoek naar een Directeur m/v.

Over NWST

NWST is een kleine uitgeverij in Nijmegen die zich richt op professionals in de groene sector. Elke dag zorgt het team ervoor dat er met regelmaat 6 verschillende vakbladen van de pers rollen. Daarnaast zijn er verschillende websites, nieuwsbrieven en social media content die door NWST verzorgd worden en organiseert zij regelmatig inspirerende congressen en symposia.

Vooruitstrevend karakter

NWST heeft het traditionele advertentiemodel omgegooid naar een Caas model (Content as a Service). Het idee hiervan is dat zij voor haar partners een contentplan en -agenda op maat ontwikkelen. De partner bepaalt hierin de doelstelling en omvang, NWST zorgt voor de content en verspreiding daarvan via vakbladen, websites, social media en nieuwsbrieven. Dit alles met respect voor de onafhankelijke journalistieke rol van het bedrijf.

Huidige situatie

De huidige directeur heeft er voor gekozen om een stap terug te doen, daarom is er behoefte aan iemand voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Iemand die zorgt voor continuïteit en innovatie. Niet alleen door de contouren uit te zetten, maar ook door vast te houden aan die koers. Kortom: je gaat actief bijdragen aan de NWST-missie om te blijven groeien door goede, groene content te maken.

Wat ga je doen?

Als directeur van NWST ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering en het aansturen van het team. Eén van de belangrijkste aspecten hierin is het realiseren van verdere groei van NWST, op een manier en tempo die passen bij de cultuur van de organisatie, waarbij voortduren balans wordt gevonden tussen goede journalistiek en commercie.

Een greep uit jouw belangrijkste werkzaamheden:

  • Processen verankeren en borgen
  • Verder bouwen aan het journalistieke profiel van de organisatie
  • Een structuur opzetten om verdere groei te realiseren
  • Commerciële doelen bepalen en hier zelf ook actief aan deelnemen
  • Ondersteunen van sales en acquisitie
  • Stip op de horizon bepalen en de weg ernaartoe uitstippelen
  • Medewerkers coachen op verdere professionalisering en groei. Algemeen, maar ook binnen hun eigen vakgebied.
Wat bieden wij jou?

Werken bij NWST is werken bij dé groenste uitgeverij van Nederland. Het is een mooie, organisatie met een nobele bijdrage aan de wereld van vandaag. Nederland is één van de meest vooruitstrevende, groene economieën ter wereld. Dat maakt werken in deze sector dus ook extra inspirerend én uitdagend.

Bij NWST werk je in een dynamische en creatieve omgeving, waarin redacteuren en sales-medewerkers nauw samenwerken. Bovendien heb je hier de kans om iets wat goed is, nóg beter te maken; vernieuwing en verbetering staan hoog op de agenda. Dat houdt in dat jij de kans krijgt om mee aan het roer te staan, om de koers uit te zetten en daar ook meteen de resultaten van te zien. Oftewel: groeien in groen.

Naast een competitief arbeidsvoorwaardenpakket, krijg je veel vrijheid, werk je met een team van leuke en professionele collega’s en is participatie in de organisatie op termijn bespreekbaar. Na een gedegen inwerkperiode zal de huidige directeur, de leiding over het bedrijf overdragen.

Wat breng je mee?
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Affiniteit met de groene sector
  • Affiniteit met het creëren van content; bijvoorbeeld door ervaring bij een reclame- of marketingbureau. Dit is echter geen vereiste.
  • Je bent stressbestendig. In de dagelijkse dynamiek kan soms stress voorkomen, bijvoorbeeld bij de oplevering van content voor deadlines.

Interesse?

Solliciteer meteen en stuur ons je motivatie en CV. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Kelvin Litjens via +31 88 774 7894 of.

NWST en Koenen en Co Executive Search werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit. Acquisitie naar aanleiding van deze positie is daarom niet nodig en niet gewenst.