Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: (Basis) Psycholoog

Werkgever:Het Rughuis
Plaats:Nijmegen

Voor ons team in Nijmegen zijn we op zoek naar een basispsycholoog met enige behandelervaring en bij voorkeur ook op het gebied van psychosomatiek.

Als psycholoog psychosomatiek ben je verantwoordelijk voor het psychosomatisch deeltraject, binnen de interdisciplinaire behandeling van een cliënt. Daartoe voer je intakegesprekken en presenteer je de cliënt in het multidisciplinair overleg, dat onder leiding staat van de regiebehandelaar. Vervolgens voer je psychosomatische interventies uit, in individuele setting. Samen met de cliënt onderzoek je het effect van klachten op hun lichaam. Daarnaast sta je stil bij het omgekeerde: hoe kunnen signalen van het lichaam gebruikt worden in het voorkomen of verminderen van klachten. Er is specifiek aandacht binnen het behandeltraject voor de manier waarop cliënten omgaan met zijn of haar lichaam en klachten. Hierbij staan onderwerpen zoals leefstijl, coping, emoties, lichaamsbewustzijn en (lichaamsgericht) accepteren en mentaliseren centraal. Als psycholoog psychosomatiek zit je zeker niet stil! Je gaat ook actief aan de slag met cliënten in het kader van activering, exposure, grenzen herkennen en erkennen. Dit wordt vorm gegeven in ons fysieke activatieprogramma.

Je bent als psycholoog psychosomatiek de spin in het web in het behandelteam samen met de psycholoog cognitieve gedragstherapie en de fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt cliënten bij het vergroten van hun fysieke belastbaarheid door aandacht te hebben voor een gezonde manier van bewegen. De psycholoog cognitieve gedragstherapie heeft gedurende het behandeltraject aandacht voor de relatie tussen gedachten- en gedragspatronen, en hoe deze op een positieve wijze aangepast kunnen worden voor de cliënt. De psycholoog leefstijl en vitaliteit houdt zich bezig met diagnostiek door middel van vragenlijsten en semi gestructureerde interviews en heeft een belangrijke taak m.b.t. leefstijlthema's. De kracht van het te behalen resultaat is enerzijds afhankelijk van jouw expertise en anderzijds van de intensieve samenwerking tussen de leden van het behandelteam.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde masteropleiding in de psychologie (MSc) zoals Medische Psychologie, Mental Health, Gezondheidszorgpsychologie en Klinische Psychologie en bij voorkeur een LOGO of BAPD verklaring in bezit. Een aanvullende opleiding in een somatische wetenschap is een pré. Je hebt enkele jaren behandelervaring als psycholoog (het betreft geen startersfunctie).

Tot slot heb je affiniteit en/of ervaring met psychosomatiek, vind je het leuk om actief met de cliënt aan de slag te gaan en zie je de meerwaarde van het actief betrekken van somatische factoren binnen de psychologie. Je bent 27 uur beschikbaar (3 x 9 uur).

Wat bieden we je

Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving. Je wordt onderdeel van een hecht team en samen maak je voor onze cliënten echt het verschil. We bieden een innovatief en effectief behandelprogramma waarbij het beste resultaat leidend is. Dit betekent dat je komt te werken in een organisatie die continu op zoek is naar verbetering. Logisch ook, dat persoonlijke ontwikkeling één van onze speerpunten is. We bieden je naast een uitgebreid opleidingsprogramma ook op maat training en begeleiding in de praktijk door ervaren collega’s. We stimuleren en waarderen het aandragen van ideeën die bijdragen aan verbetering op diverse vlakken.


Arbeidsvoorwaarden

Salariëring vindt plaats op basis van je kennis en ervaring. De aanstelling is voor één jaar en bij gebleken geschiktheid daarna voor onbepaalde tijd.

Het Rughuis

Het Rughuis is een specialistische GGZ-instelling en biedt mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn een innovatief en effectief op gedragswetenschap gebaseerd behandelprogramma aan. Een op het individu afgestemd interdisciplinair behandelplan, gericht op zowel lichaam als geest, wordt vastgesteld. In 6 maanden tijd wordt toegewerkt naar het realiseren van de behandeldoelen. Na deze 6 maanden zorgt een duurzaamheidscontroleprogramma er voor dat behaalde resultaten blijven gehandhaafd.

De interdisciplinaire teams bestaan uit een psycholoog cognitieve gedragstherapie, een psycholoog psychosomatiek, een psycholoog leefstijl en vitaliteit, een fysiotherapeut en een regiebehandelaar.

Het Rughuis kent inmiddels 6 vestigingen welke te vinden zijn in Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Nijmegen, Roermond, Kerkrade en Sittard.

Solliciteren

Direct solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton. We ontvangen graag een cv en motivatiebrief waarin tevens wordt aangegeven of je in bezit bent van een LOGO of BAPD verklaring.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan naar 088 – 000 1660 en vraag naar Mandy van Mulken (Corporate Recruiter) of kijk op onze website (www.hetrughuis.nl).