Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Beleidsondersteuner Kabinet en Representatie

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Beleidsondersteuner Kabinet en Representatie (28,8 uur)

Beleidsondersteuner Kabinet en Representatie (28.8 uur per week)

Ben jij die spin in het web, met oog voor detail en hou je ervan om altijd alles tot in de puntjes te verzorgen en te regelen? Heb je gevoel voor representatie en hospitality? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat doe je?

Als Beleidsondersteuner Kabinet en Representatie ben je samen met je directe collega het aanspreekpunt voor alles wat met kabinetszaken en representatie te maken heeft. Samen met je collega werk je aan een aantal hoofdtaken, waarbij in deze rol de nadruk ligt op representatie.

Je houdt je in deze veelzijdige functie vooral bezig met:

  • De advisering, het coördineren en het (mede) zorgdragen voor een adequate representatie van het college, o.a. via efficiënte manier van werken, budgetbeheer, advisering over, bestellen van en beheren voorraad relatiegeschenken, standaardisatie van draaiboeken, inbreng in het actueel houden van het representatiebeleid, hospitality, e.d.
  • Het (mede) vorm geven aan het coördineren en organiseren van bestuurlijke gemeentelijke ontvangsten, zoals nieuwjaarsreceptie en huldigingen
  • Relatiebeheer, waaronder actualiseren adressenbestanden
  • De advisering van de burgemeester rondom publieke optredens (vooral in de rol van burgervader), huwelijksjubilea e.d., onderhouden van contacten met burgers, voorbereiden van toespraken, schrijven van voorwoorden, het concipiëren van felicitaties namens het college, etc.
  • Het zorgdragen voor het totale proces rond onderscheidingen, zowel koninklijk als gemeentelijk en incidenteel ook anderszins (informatievergaring, advisering, uitreiking, etc.)
  • Het uitvoeren van taken t.a.v. zgn. ‘oranje-activiteiten’, zoals eerste aanspreekpunt oranje-verenigingen, herdenkingscomités, etc. Advisering over (incidentele) subsidies, aanwezigheid, rol en taak van het college, etc.
  • Ook verzorg je de declaraties van incidentele kosten van het college van burgemeester en wethouders.

Wie ben je?

Je bent een integere, doortastende collega met een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen. Je bent omgevingsbewust en organisatiesensitief. Daarnaast ben je niet bang om verantwoordelijkheid in je werk te nemen. Communicatief vaardig zijn en pro-activiteit behoren tot je kerncompetenties. Je hebt daarnaast een flexibele, servicegerichte instelling en uiteraard beheers je het MS office pakket uitstekend.

Wat weet jij?

  • Voor deze functie is een MBO+/HBO werk- en denkniveau vereist.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid.
  • Je hebt affiniteit met de Limburgse tradities.
  • Uiteraard kun je omgaan met vertrouwelijke informatie en beschik je over uitstekende contactuele vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
  • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband schakelen.
  • Je inspireert, motiveert en bent creatief in het oplossen van vraagstukken.
  • Je bent bereid om in de avonduren en weekenden te werken.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

  • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
  • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
  • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
  • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
  • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
  • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
  • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
  • Werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.
  • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een salaris van maximaal € 4.752,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:Werken voor Sittard-Geleen - Gemeente Sittard-Geleen.

Deze vacature betreft een functie van 28,8 uren per week.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Bestuur en Communicatie.

Team Bestuur en Communicatie

Het team Bestuur en Communicatie heeft tot hoofdtaken de beleidsadvisering richting bestuur en directie (en een schakelfunctie richting de raadsgriffie) op het gebied van bestuurlijke besluitvorming, bestuurszaken, communicatie, citymarketing/profilering, representatie en lobby. We adviseren over en bewaken samenhang tussen besluitvorming en uitvoering. Het team is verantwoordelijk voor het communicatie- en representatiebeleid. Ook het college- en directiesecretariaat en het secretariaat van de commissie bezwaar zijn onderdeel van het team.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder geval vóór dinsdag 1 oktober aanstaande.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 10 oktober aanstaande.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ruth Evers, teammanager Bestuur en Communicatie tel. 046 – 477 70 18, email:ruth.evers@sittard-geleen.nl of Jacqueline Wouters, Beleidsondersteuner Kabinet en Representatie, tel. 046 - 477 80 48, e-mail: jacqueline.wouters@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Dan Geelen, via 046 – 477 71 76, e-mail:dan.geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.