Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Stagementor Fase 3 met lesgevende taak AVO

Werkgever:DaCapo College
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Het praktijkonderwijs van DaCapo College biedt onderwijs aan leerlingen die het beste leren in de praktijk. Veel van onze leerlingen beginnen vanaf hun achttiende levensjaar aan hun bestaan als zelfstandige burger in onze maatschappij. Ons praktijkonderwijs bereidt hen optimaal voor op dat bestaan en is gericht op de levensgebieden wonen, werken, vrijetijd en burgerschap.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagementor in combinatie met docent algemeen vormend onderwijs (avo) voor het Praktijkonderwijs fase 3 (leeftijd leerlingen: 15,5-18 jaar).
Het betreft een tijdelijke vacature tot einde schooljaar 2023/2024 (31 juli 2024) en mogelijk met een verlenging tot einde schooljaar 2024/2025. Binnen deze omvang verricht je werkzaamheden die te maken hebben met het begeleiden van ongeveer 15 leerlingen die extern stagelopen en verzorg je 15 lessen avo.

Als stagementor heb je de verantwoordelijkheid over een groep mentorleerlingen die in de laatste fase onderwijs volgen, dat is fase 3 van het Praktijkonderwijs. De stagementor is verantwoordelijk voor het proces van arbeidstoeleiding . De stagegroepen zijn gedeeltelijk samengesteld op basis van de arbeidskeuze van de leerlingen. Deze zijn gekoppeld aan de verschillende certificeringen die wij in school aanbieden.

Als stagementor bepaal je samen met de leerling en de ouders/verzorgers de richting van arbeid en bepaal je welk stagebedrijf geschikt kan zijn voor de leerling. Criteria die hierbij een rol spelen zijn:

  • Biedt het stagebedrijf werk dat past bij de capaciteiten van de leerling?
  • Biedt het stagebedrijf werk dat past bij de affiniteit van de leerling?
  • Biedt het bedrijf reëel uitzicht op een baan?
  • Past de begeleiding op de werkvloer bij een leerling van het praktijkonderwijs?
  • Ligt het bedrijf in onze arbeidsmarktregio? (Westelijke Mijnstreek)


Het uitstroomprofiel en de (daaruit voortvloeiende) afspraken rond de stage worden vastgelegd in het MOP (Mijn Ontwikkelplan) van de leerling. In samenwerking met onze netwerkpartners (o.a. de gemeente, het UWV) zorg je voor een positieve uitstroombestemming van de leerling. Dat wil zeggen het toeleiden naar een betaalde baan, een overstap naar het MBO (in samenwerking met VISTA) of naar een arbeidsmatige vorm van dagbesteding.

Zoals beschreven is naast het stagementoraat het lesgeven in fase 3 je verantwoordelijkheid. In het algemeen vormend onderwijs in fase 3 staan functioneel lezen, rekenen en burgerschapslessen centraal.
De leerdoelen van burgerschapsvorming en avo zijn opgenomen in onze leerlijnen, deze worden naast het theoretische aanbod zo veel mogelijk gekoppeld aan levensecht leren. Binnen het Praktijkonderwijs betekent dit dat leerlingen activiteiten uitvoeren, ervaringen opdoen en daarover nadenken en napraten. Dit proces gaat gelijk op met het verwerven van competenties voor werk, wonen en vrije tijd, waarbij leerlingen (leer)taken of klussen uitvoeren en daarop reflecteren. Dit sluit aan bij de missie van het Praktijkonderwijs, waarbij het zoveel mogelijk zelfstandig en volwaardig participeren in de maatschappij centraal staat.

Het volgen van de ontwikkeling van de leerlingen en het administreren verwerk je in ons leerlingbegeleiding systeem Presentis.
Van de docent AVO wordt verwacht dat deze in staat is de vertaalslag van de theorie naar de praktijk te maken en de leerlingen aan zich weet te binden.
De docent AVO fase 3 draagt samen met zijn collega's zorg voor het bewaken van de leerlijnen, de kwaliteit van de lesinhoud en werkt hierbij samen met andere docenten en betrokkenen in het team.

Wij vragen

  • Je hebt de Pabo succesvol afgerond of bezit een 2e graads onderwijsbevoegdheid;
  • je hebt passie en je weet leerlingen te enthousiasmeren ;
  • je bent didactisch, pedagogisch en vakinhoudelijk competent ;
  • je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen binnen het Praktijkonderwijs);
  • je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
  • je hebt ervaring als mentor of coach;
  • je hebt ervaring met arbeidstoeleiding en/of acquisitie van stagebedrijven;
  • je bent een teamspeler;
  • ervaring in het Praktijkonderwijs is een pre

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:

  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget


Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

DaCapo College

Het DaCapo College is een school voor vmbo en praktijkonderwijs (pro) en eerste opvang anderstaligen (EOA) in Sittard en Geleen.

Ons prachtige hoofdgebouw (eyecatcher) is gelegen aan de Havikstraat in Sittard. Een paar afdelingen in de bovenbouw zijn gevestigd bij het Fortuna Stadion aan de Milaanstraat. Leerlingen die pro/EOA bezoeken doen dat op de locatie aan de Einighauserweg in Geleen.

We zijn een brede scholengemeenschap voor vmbo en pro/EOA. We bieden naast de mavo maar liefst 8 profielen aan voor onze basis- en kaderleerlingen. Daarnaast zijn we Top Sport Talentschool en leveren een meer dan stevige bijdrage aan de uitbouw van het techniekonderwijs in deze regio.

Meer informatie over DaCapo College

Geïnteresseerd?

Extra informatie over ons praktijkonderwijs en/of de invulling van de vacature is te verkrijgen via de heer Grondijs, teamleider praktijkonderwijs: b.grondijs@stichtinglvo.nl (06 - 1653 7094).