Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ondersteuner Zorgcoördinator Praktijkonderwijs

Werkgever:DaCapo College
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Elk kind heeft recht op gelijke kansen en verdient onderwijs met de beste toekomstmogelijkheden.

Het DaCapo College bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt, het vervolgonderwijs en een bestendige plaats in de samenleving. Bij ons krijgt elke leerling volop mogelijkheden om eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Het DaCapo College in Sittard-Geleen biedt drie onderwijsvormen aan: vmbo in Sittard, praktijkonderwijs in Geleen en de Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) in Geleen en Sittard. Het praktijkonderwijs (Geleen) kenmerkt zich door een kleinschalige setting waar in een aantrekkelijke en uitdagende omgeving, met een veilige en duidelijke structuur, onderwijs wordt aangeboden aan leerlingen voor wie het vmbo niet haalbaar is en die veelal uitstromen naar betaalde arbeid. In diezelfde setting biedt de Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) onderwijs in de Nederlandse taal (NT2) aan aan nieuwkomers in Nederland, bereiden we hen voor op een plek in de Nederlandse maatschappij en onderzoeken we de doorstroommogelijkheden binnen het Nederlandse onderwijs.

Voor het praktijkonderwijs in Geleen zijn we per direct op zoek naar een Ondersteuner van onze Zorgcoördinator (0,5 fte / 20 uur/week, OOP schaal 9, Begeleidings- en ondersteuningsspecialist B).

De werkzaamheden richten zich op het praktisch ondersteunen van de zorgcoördinator binnen het Praktijkonderwijs. Je begint met jouw werkzaamheden, het ondersteunen van de zorgcoördinator, daar waar voor onze leerlingen hun reis door de school start: de aanmelding en intake.

Resultaten / werkzaamheden

Aanmeldingen van leerlingen
  • Je zorgt ervoor dat aanmelddossiers compleet zijn. Hiervoor onderhoud je contact met de aanleverende school, ouders en eventueel derden die een rol spelen bij de aanmelding van een leerling.
  • Het voorbereiden van intake(-gesprekken) en het verzorgen van rondleidingen door onze school voor ouders en toekomstige leerlingen;
  • Het voorbereiden van en deelnemen aan de aannamecommissie (elke aanmelding wordt besproken in de aanmeldcommissie). Een goed voorbereid aanmelddossier is hier cruciaal.
  • Je verwerkt besluiten van de aannamecommissie in brieven en communiceert besluiten met alle betrokken partijen.
  • Je denkt en schrijft mee aan plannen die gericht zijn op een zo goed mogelijk verloop van de aannameprocedure.
  • Je organiseert meeloopmomenten voor aanleverende basisscholen. Tijdens deze momenten ben je voor de bezoekers de gastheer/-vrouw.
  • Na een definitieve toelating ben je (mede-)verantwoordelijk voor het opstellen van startdocumenten. Deze documenten vormen de basis voor de begeleiding door mentoren van onze leerlingen.

Deelname aan overlegmomenten
  • Je neemt actief deel aan verschillende vormen van overleg, zowel intern als ook extern. Overleg kan inhoudelijk gericht zijn op leerlingen, maar ook te maken hebben met de organisatie van schoolse zaken.
  • Je vormt actief een eigen mening tijdens deze overlegmomenten en weet deze met argumenten te onderbouwen. Hierbij houd je de belangen van de leerlingen en die van school steeds goed in de gaten.
  • Je analyseert opgehaalde informatie en bent in staat op basis daarvan adviezen op te stellen.
  • Je organiseert vervolgoverleg.

Coördinatie verzuim
  • Je registreert en controleert verzuim van leerlingen. Hiervoor gebruiken wij het leerling-volgsysteem Presentis (en voor een deel SomToday).
  • Uit de digitale systemen haal je informatie op basis waarvan je formele verzuimmeldingen opstelt die je doorstuurt naar het verzuimloket van DUO.
  • Verzuimproblematiek bespreek je intern met de zorgcoördinator en mentoren. Extern bespreek je verzuim met de leerplichtconsulent, de schoolarts en/of overige betrokkenen.
  • Je plant en organiseert overlegmomenten met betrokkenen, gericht op het inventariseren van oorzaken voor het verzuim en het terugdringen van verzuim.

Algemene taken
Je neemt deel aan regulier schooloverleg op de eigen locatie. Daarnaast word je ingezet voor algemene schoolse taken, waaronder bijvoorbeeld toezicht tijdens pauzes en de organisatie van (buitenschoolse) activiteiten. Uiteraard is er ook ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.

Contacten
Je rapporteert rechtstreeks aan de zorgcoördinator. In overleg met deze functionaris plan je ook jouw werkzaamheden. Hiërarchisch word je aangestuurd door een teamleider.
Verder heb je natuurlijk contact met leerlingen, ouders/verzorgers, aanleverende en samenwerkende scholen, hulpverleners, schoolarts, leerplicht, etc.

Wij bieden
Een uitdagende baan waarin je invloed hebt op de toekomst van honderden leerlingen vind je bij ons.
We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt ingeschaald in OOP schaal 9 van de CAO VO. Het betreft een dienstverband voor 0,5 fte (20 uur/week), in eerste instantie voor de duur van schooljaar 2023/2024, dus tot en met 31 juli 2024. Bevalt de samenwerking wederzijds, kan het contract verlengd worden voor schooljaar 2024/2025.

Wij vragen

Wij vragen
  • Afgeronde, relevante hogere beroepsopleiding (bijv. social work, (ortho-)pedagogiek, toegepaste psychologie).
  • Iemand die het leuk vindt om te werken met en voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar;
  • Kennis van, maar in elk geval passie voor onderwijs dat leerlingen direct opleidt voor de arbeidsmarkt.
  • Ervaring in het werken met jongeren met een lvb;
  • Iemand die stevig in de schoenen staat, het overzicht behoudt en goed kan functioneren in een dynamische omgeving;
  • Een secure werkhouding, het vermogen hoofd- en bijzaken te onderscheiden, een open mind en - belangrijk - humor;
  • Een actieve houding, gericht op een brede samenwerking met leerlingen, hun ouders/verzorgers, mentoren, docenten en externe professionals op het gebied van ondersteuning.
  • Digitale vaardigheid binnen de applicaties van Microsoft. Ervaring met en kennis van digitale systemen als Presentis en SomToday zijn en pre (maar kunnen bij ons ook worden geleerd).

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

DaCapo College

Het DaCapo College is een school voor vmbo en praktijkonderwijs (pro) en eerste opvang anderstaligen (EOA) in Sittard en Geleen.

Ons prachtige hoofdgebouw (eyecatcher) is gelegen aan de Havikstraat in Sittard. Een paar afdelingen in de bovenbouw zijn gevestigd bij het Fortuna Stadion aan de Milaanstraat. Leerlingen die pro/EOA bezoeken doen dat op de locatie aan de Einighauserweg in Geleen.

We zijn een brede scholengemeenschap voor vmbo en pro/EOA. We bieden naast de mavo maar liefst 8 profielen aan voor onze basis- en kaderleerlingen. Daarnaast zijn we Top Sport Talentschool en leveren een meer dan stevige bijdrage aan de uitbouw van het techniekonderwijs in deze regio.

Meer informatie over DaCapo College

Geïnteresseerd?

Meer informatie?
Heb je vragen over de inhoud van de werkzaamheden? Neem dan contact op met mevrouw Bianca Lardinois (b.lardinois@stichtinglvo.nl / 06 – 4530 1490). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met de heer Rogér Dudziec, conrector Praktijkonderwijs en Eerste Opvang Anderstaligen bij DaCapo College: r.dudziec@stichtinglvo.nl / 06 - 2228 7808.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.