Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent Economie

Werkgever:DaCapo College
Plaats:Sittard

Wij zoeken

Geloof jij dat onze leerlingen de veranderaars van de nabije toekomst zijn? En wil jij deze gedreven leerlingen uitdagen om hierbij een extra stap te zetten om ze een eigen economische kijk op de wereld te laten krijgen? Laat jij jouw leerlingen op een boeiende manier kennismaken met economische processen die zij mogelijk zelf in het dagelijks leven tegenkomen?

Wij zoeken een 2e graads docent Economie. Als docent Economie laat je jouw leerlingen kennis maken met de wereld van hoog- en laagconjunctuur, bruto of netto, cijfers en geldstromen. Dit doe je aan de hand van levendige en concrete voorbeelden. Je neemt leerlingen mee in een verdiepingsslag voor het vak Economie en dit giet je als geen ander in boeiende lessen voor de leerlingen. Jij zorgt tevens voor een stimulerend leerklimaat waarbij leerlingen je ongeremd vragen durven te stellen. Je kunt tegelijkertijd goed samenwerken met je collega’s binnen de sectie en in je team. Je levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van lesmateriaal, het onderwijs en de cultuur binnen onze school.

Wij vragen

  • Je ziet het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor de Economische vakken
  • Je hebt ervaring in het geven van lessen in het vak Economie
  • Je werkt graag met jonge mensen en weet hen door een oprechte nieuwsgierige houding te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen
  • Je hebt een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Economie
  • Je richt je op een brede samenwerking binnen de sectie Economie
  • Je bent flexibel, zelfstandig en ondernemend

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

DaCapo College

Het DaCapo College is een school voor vmbo en praktijkonderwijs (pro) en eerste opvang anderstaligen (EOA) in Sittard en Geleen.

Ons prachtige hoofdgebouw (eyecatcher) is gelegen aan de Havikstraat in Sittard. Een paar afdelingen in de bovenbouw zijn gevestigd bij het Fortuna Stadion aan de Milaanstraat. Leerlingen die pro/EOA bezoeken doen dat op de locatie aan de Einighauserweg in Geleen.

We zijn een brede scholengemeenschap voor vmbo en pro/EOA. We bieden naast de mavo maar liefst 8 profielen aan voor onze basis- en kaderleerlingen. Daarnaast zijn we Top Sport Talentschool en leveren een meer dan stevige bijdrage aan de uitbouw van het techniekonderwijs in deze regio.

Meer informatie over DaCapo College

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Hugo Reijnders (Teamleider), via e-mail h.reijnders@stichtinglvo.nl